Kursusafdelingen

På Kursusafdelingen arbejder vi målrettet med din personlige og faglige udvikling, fysiske og psykiske tilstand og motivation for at komme i gang med en uddannelse eller tilbage på arbejdsmarkedet.

Vi tilpasser og sammensætter forløbet til den enkelte, så du får den hjælp, som du har brug for til at komme videre - uanset hvilken ydelse, du modtager. Alle får løbende individuel vejledning og samtaler med deres kontaktperson på Kursusafdelingen.

Læs mere om vores tre særligt målrettede forløb til dig, der er på uddannelseshjælp, ledighedsydelse eller kontanthjælp.

Undervisning

Der er fælles undervisning inden for følgende emner:

  • Job- og uddannelsessøgning
  • Personlige og faglige kompetencer
  • Problemhåndtering
  • Sund livsstil

Job- og uddannelsessøgning

Overordnet handler dette om at afklare hvilke jobs, der er relevante for netop dig, samt hvor disse jobs evt. findes, og om det kræver en opkvalificering ift. uddannelse/kurser og lignende. Vi laver søgninger på nettet og kigger på den enkelte ansøgning og CV, samt snakker om hvordan du præsenterer dig selv til en evt. kommende jobsamtale.

Personlige og faglige kompetencer

Vi hjælper hinanden med at sætte fokus på dine kompetencer - de faglige, sociale og personlige kompetencer. Samtidig arbejder vi med din motivation og det faktum at vi ofte er nødt til noget i stedet for at have lyst til noget.

Problemhåndtering

Vi vil her hjælpe dig til at lære at håndtere de forskellige problemstillinger du kan have mht. konflikter/kommunikation, stress/depression/angst, helbred/smerter samt økonomi. Du vil få en række redskaber til at håndtere disse problemstillinger. Vi arbejder med en løsningsorienteret tilgang hvor vi konstruktivt arbejder på at gøre dig ansvarlig og yde en indsats i dit eget liv.

Sund livsstil

Vi arbejder med at skabe motivation og ressourcer til livsstilsændringer - det værende at leve sundt, dyrke motion og være bevidst om dig selv og din krops signaler.